Следвайте ни

Юбиляри даряват видеонаблюдение на Момчиловци

Родопското село празнува със 125 именици на Св.Св. Константин и Елена

viber icon

30 юбиляри даряват видеонаблюдение на родното си село Момчиловци.

В курортното село има традиция 50-годишните да даряват нещо за общото благо. "Въпреки необичайната обстановка и факта, че за първи път от 30 г. насам светски празник в Момчиловци няма да има, родените през 1970 г. от селото спазиха традицията и оставят дар на селото - съвременна система за видеонаблюдение с три камери в централния парк на стойност 1800 лв. Водени от желанието си за сигурност, безопасност и привенция, те сбъднаха една остра необходимост за Момчиловци, за което сърдечно им благодаря!", каза кметът на селото Сийка Суркова. По традиция дарението ще се открие на 24 май, когато селото празнува и изпраща абитуриентите си тържествено с общо хоро. Тази година селото има 7 абитуриенти, но за разлика от други години те няма да бъдат изпращани тържествено. 

Селото се слави с най-много именици на Светите равноапостоли Константин и Елена. 125 са жителите на Момчиловци, които носят имената на светците, каза Суркова. Днес в курортното село отбелязват храмовия празник на 184-годишната си църква "Св. Св. Константин и Елена". Празничната Света литургия оглави архимандрит Висарион. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?