„Възрожденско приключение–Медика“ помага на диабетици

В помощ на диабетиците от Пещера ще бъде поредното издание на уникалната фейсбук-игра „Възрожденско приключение-Медика“, съобщи инициаторката на благотворителната инициатива Мария Джуркова. Неслучайно играта започва на 27 юни – Международният ден за борба с диабета. И неслучайно този път тя е по идея на лекар – общопрактикуващият доктор Николай Пенев, също пещерец.

Форматът ще е вече познатият на потребителите, които следят редовно досегашните издания. Въпросите ще са и медицински, и исторически. Ще ги задава анимиран образ на д-р Пенев. Свързани са с изявени пещерски лекари, дали своя принос за здравеопазването в града и общината и оставили ярка следа в съзнанието на местните хора. Имената на тези личности ще са скрити в загадки. За всеки правилен отговор спонсори ще отпускат определени парични награди, а събраната от тях сума ще бъде предоставена на Сдружение „Диабет“ и неговите 374 членове. В момента те се нуждаят от пари за закупуване на тест-ленти за измерване на кръвна захар.

Участниците също имат шанс да получат подаръци. С много старание и стриктно придържане към темата „Медика“ организаторите са подбрали полезни вещи, които ни помагат да се грижим за себе си или поне ни подсещат, че най-важно е здравето. Какви – ще се разбере от утре нататък.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?