Следвайте ни

Втори ден гасят пожар на велинградското сметище

viber icon

Втори ден продължава гасенето на пожар, избухнал на сметището във Велинград. 

Вчера е получен сигнал за пожар в района на депото за отпадъци в квартал "Каменица". На мястото са изпратени два екипа огнеборци от противопожарната служба във Велинград с два автомобила и две водоноски на фирмата, стопанисваща съоръжението, и представители на общинската администрация. 

Тази сутрин гасенето е възобновено. На място са дежурна смяна пожарникари с един противопожарен автомобил, две водоноски и булдозер, който да подпомага ограничаването на пожара. 

Лесничеи от местното горско стопанство дежурят, за да не се допусне разрастването на пожара и прехвърлянето му в горски площи.

Припомняме, че това е втори голям пожар, тръгнал от сметища в Пазарджишко само за последните дни. При предишния, горял край град Ветрен, са изгорели около 1000 декара площи с дъбова гора, храсти и пасища.

Дора Цветкова

Дора Цветкова

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Дора Цветкова е завършила Българска филология в ПУ "П. Хилендарски" през 2000 г. Междувременно работи като учител в различни учебни заведения и специализира "Управление на малка фирма" към Центъра за пазарна икономика в Пловдив. През 2000 г. започва работа в медийния сектор – в. "Новини в цени" и "Знаме". От 2011 г. е в екипа на "Пазарджишка Марица".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?