3906

Вятърът поваля стъкла от рушащ се хотел в Смолян

Светофар до свлачището на главния път Смолян - Мадан падна от вятъра, полицията регулира движението

Стъкла се сипят от рущащият се хотел „Соколица“ в Смолян от бурния вятър днес. Хотелът е на главната входна пътна връзка в областния град и по него минава целия трафик от и за Смолян. След сигнали, че от високите етажи на хотела падат стъкла, два екипа на полицията са издирвали собствениците на паркираните под него автомобили, за да ги уведомят да ги преместят и да не пострадат, каза директорът на ОДМВР-Смолян, старши комисар Цветан Цанков.

Ззнаковият  за Смолян хотел "Соколица"  се продава от синдик, след като дружеството, което го стопанисваше изпадна в неплатежоспособност, заради дългове към НАП и банка за над 4.3 млн. лв. Тъй като няма купувачи, цената на хотела падна до жълти стотинки.  12-етажната постройка стои заключена от около 9 години и се разрушава, като от 2017 започнаха да падат части от покрива й.

От силния вятър е паднал светофара на голямото свлачище на главния път Смолян – Мадан при Тикале и се налага патрули на полицията да регулират движението, каза още Цанков. Свлачището от години пречи на целия трафик в областта, тъй като покрай него се минава в едната лента, регулирано със светофар. Без светофара е невъзможно преминаването в участъка.

Заради силата на вятъра по високите части в Смолянско се образуваха виелици от листа и падналия сутринта сняг. На места пътищата са заледени, има паднали клони, камъни от скатовете и строшени дървета.

4 села нямат ток в община Баните от авариите по електропреносната мрежа от силния вятър, съобщи кметът на община Баните Павлин Белчев.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?