Следвайте ни

Виевската фолк група изкара хит за коронавируса ВИДЕО

viber icon

Виевската фолк група извади нов хит - за коронавируса. Правим солото с пожелание по най-бързия начин да приключи пандемията, за да може Виевската фолк група да продължи изявите си, тъй като има много изпуснати участия, казват от формацията.

"Това соло е мое, направих го с колегите, за да напомним на държавата и за нас, музикантите. За нас нищо не се полага като помощ от държавата в тази пандемия, защото сме на хонорари. Издържаме се на това, което сме изкарали преди, но то ще свърши. Да помислят и за нас как да работим, не искаме помощи, а да имаме възможност да работим", казва ръководителят на групата Емил Узунски. 63-годишният музикант е слушан от всеки родопчанин.

Виевската фолк група е с 34 официално издадени албума за 44 години. Имат над 560 песни, 50 процента от които авторски. От началото на пандемията всичките им участия са спрени. Само за месец май губят 20 участия на събори и сватби. "Няма как да откажеш сватба, паметен миг за хората, няма кой да ни дублира", казва Узунски.

Той има три акордеона, единият от тях е италиански SCANDALLI - Super VI, другите три са му правени по поръчка, като два от тях тежат по 15 кг, а третият, правен в Сърбия - 8 кг. Когато е на участие, Узунски свири и по над 5 часа с тях. В карантината признава, че губи желание да хване акордеона за толкова часове, тъй като му липсва публиката. Сега композира в къщи нови хора, нови отсвири и песни.

"За коронавируса" изпълняват:
Акордеон - Емил Узунски (ръководител)
Бас ритъм - Петър Христев,
Ударни - Константин Лиров
и със специалното участие на
Най - добрият тонрежисьор на България - Виктор Йорданов(Кардама).

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

С К 103

28.04.2020 | 17:46

Като свърши това чудо , ще Ви очакваме в ЗЛАТОГРАД !

Отговори
4 0

Христо Кисьов

28.04.2020 | 13:47

Адмирации за Виевската фолклорна група ! Още малко търпение и радостта ще бъде двойна ! Изпращането на КВ и завръщането Ви , пред многохилядните почитатели ! Успех !

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?