2374
Следвайте ни

Валят заявления за гласуване от карантинирани в Смолянско

viber icon

Изборният ден в Смолянска област започна нормално във всички секции. В началото една машина не беше проработила, тази в чепеларското село Хвойна, но след като техник отиде на място, тя беше пусната в действие. В няколко други места имаше също дребни проблеми с машините, като нагъната хартия след гласуване, но след като техникът отиде на място, навсякъде изборния процес тече гладко, съобщиха от Районната избирателна комисия в 22-ри Многомандатен избирателен район.

98 806 е броя на избирателите в списъците в Смолянска област, по данни на ГРАО към 1 ноември. Те могат да гласуват в 283 секции. Подвижните секции за хора с увреждания в региона са 8, а подвижните секции за карантирани - 5 броя , от тях в Смолян са- две и по една в Девин, Рудозем и Баните.

"В началото на деня имахме 14 заявления на карантинирани за подвижната секция в Смолян и 11 заявления в секцията, която обикаля в общината, но непрекъснато идват нови и нови заявления за гласуване от карантинирани. В момента те се проверяват и ще бъдат добавени в избирателния списък", каза Румяна Стоева от община Смолян.

В началото на изборния ден се е наложило да се сменят и няколко членове на СИК. "Имаше хора, които не са се явили по основателни причини и ги заместихме с други лица", каза председателят на РИК Росица Чакърова. Изборният процес тече бавно, тъй като голяма част от хората се затрудняват с машинния вот и двойния избор, казват от секции в Смолян.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво правителство ще управлява България след изборите на 14 ноември?