Следвайте ни

Вълчан Петров реди коледна изложба в родния Хисар

viber icon

Художникът Вълчан Петров, открива своята коледна изложба в родния си град на 13 декември от 17,30 часа в Туристическия център. Изложбата е озаглавена „Душата ми” и в нея той разкрива най-съкровените си преживявания и мечти в удивителни картини, които изумяват със символи от различни епохи и религии.

В платната си художникът прославя музите на изкуствата и древни герои. Отвеждат ни в света на ангелите и привличат с първообраза на Майката – едновременно като Великата Богиня Майка и като Богородица. А някои от картините са като вълшебни приказки – със скрити вратички, отвеждащи към по-добрата част от нас, със звучни камбанки и много екзотични цветя, които зрителят ще открие изненадан, представя изложбата Мая Апостола от Туристическия център в Хисаря.

Вълчан Петров е роден в Хисаря и е негов почетен гражданин. Бил е преподавател по рисуване в Художествената гимназия, Пловдив (1980 – 1984), директор на Пловдивската художествена галерия (1984 – 1993).   Вълчан Петров има над 15 фрески, мозайки и керамики в различни градове в България и Италия. Фоайето на читалище „Иван Вазов” в Хисаря се гордее с монументалното мозаечно пано, пресъздаващо историята на града и изкуствата, припомни Мая Апостола.

Цветана Георгиева

Цветана Георгиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Карлово

Цветана Георгиева е кореспондент на в. "Марица" от Карлово. Завършила българска филология в ПУ "Паисий Хилендарски". Работила е като главен редактор на в. "Карловска трибуна“.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?