Следвайте ни

В Пампорово пазят туристите с 4-лентови коридори за изчакване на лифт станциите

viber icon

В районите на лифтовите станции в ски зоните в Пампорово са оформени 4-лентови дълги коридори, които да осигуряват достатъчна дистанция между изчакващите да се качат скиори. На входа на всеки коридор се следи за носене на маска и ако туристът няма, такава му се предоставя безплатно. В част от хотелите входящият контрол на рецепция включва и измерване на температурата на всеки влязъл.

До момента официално потвърден позитивен случай на коронавирус сред туристи или персонал в хотелите в Пампорово от началото на сезона досега няма, заяви изпълнителният директор на "Пампорово" АД Мариан Беляков.

Заради добрите зимни условия, курорта привлича много българи, особено през уикендите. Ски зоната предлага 12 отворени писти, работят 12 лифта. Спадът на туристите спрямо миналия зимен сезон е около 60-70%. Основно се дължи на рекордно малкия брой чужденци по пистите. В курорта има румънци, турци, гърци, сърби. Сред балканските туристи се забелязва отказ от пътуване към Пампорово след въведения задължителен ПСР тест за влизане в страната ни, отбеляза Беляков.

За радост българите избират Пампорово за семейни почивки, заради добрите условия за всяка възраст в планината без лавини. Близо 99 на сто от туристите в Пампорово са българи, а 1 процент са чуждестранните почиващи от съседни държави, пътуващи предимно с личен транспорт, посочи Беляков. Той заяви, че въпреки щетите от пандемията са доволни от развитието на сезона, предвид избора на българите за зимна почивка. Очаква се сезона да продължи до началото на април.

Дружеството стопанисващо пистите и лифтовете успява да задържи работните места и кадрите в трудните за туризма условия, за което помагат и средствата по мярката "60/40", отчете Беляков.  Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Грънч с борд :)

Грънч с борд :)

15.02.2021 | 06:27

Да има 4 лентови коридори но след тях пак е ( г.з до г.з ) иначе евала на служителите от пампорово ски раздаваха маски за тези който се правят на приятно разсеяни . (Punk)

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай