71

В Хвойна пропищяха от силна музика, 70 подписаха петиция за промяна на Наредбата за обществения ред 

70 жители на чепеларското село Хвойна са се подписали под петиция, която е внесена в Общинския съвет в Чепеларе чрез кмета на селото. С нея те настояват да се промени Наредба № 1 за обществения ред в Общината и тя да се приведе спрямо европейските стандарти. Петицията е изпратена от Инициативния комитет "За Хвойна" с председател Зоя Сотирова и до областния управител на Смолян Захари Сираков, съобщи Димитър Хаджиев, от инициаторите.

В нея хората се оплакват от тормоз със звукови уредби и настояват да се промени чл.4, ал.2 от Наредбата, който смятат за неработещ, неефективен и неспособен текст да защити обществения ред и интерес на гражданите на Общината в пълен обем. С петицията се настоява както в други, дори съседни общини, в Наредбата за обществения ред да се забрани използването на музикални инструменти, озвучителни системи и други електронни устройства, възпроизвеждащи музика, говор или шум на обществени места или в частни имоти, както и в/на пътни превозни средства, ако смущават спокойствието на гражданите и нарушаващи обществения ред за времето на цялото денонощие.

"Молим да бъде внесено и гласувано на сесия на ОС предложение за изменение и допълнение на Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред, чистотата и общественото имущество на територията на община Чепеларе, с оглед пълноценна защита на обществения ред и обществения интерес от посегателства, които нарушават спокойствието на гражданите“, се казва в петицията, изпратена до медиите.

Оцени новината

Оцени новината
4.2/5 от 33 оценки
4.2/5 от 33 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?