3906

В 270 секции ще гласуват в Смолянска област, в 145 от тях само с хартия

Бюлетините и изборните книжа за предстоящите избори бяха доставени в Смолян, съобщиха от Областната администрация. Тиражът на бюлетините за изборите за членове на Европейския парламент от Република България е 95 100 броя, а тиражът за изборите за народни представители е 96 200 броя.

Към момента, общият брой секции в област Смолян е 270, като в това число влизат 9 броя подвижни секционни избирателни комисии - по една секция в общините Баните, Доспат и Рудозем, и по две секции в общините Борино, Девин и Мадан. До днес се сформират и секциите в лечебни заведения, домове за стари хора и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги. Очаква се те да са 6 и да са в общините Баните, Девин, Мадан и Смолян.

Секциите, в които ще се гласува с хартиени бюлетини и с машини, са 131, а секциите, в които ще се гласува само с хартиени бюлетини, са 145. В това число влизат подвижните и секциите в болници и други специализирани институции за предоставяне на социални услуги.

Броят избиратели, съгласно предварителните списъци за гласуване в изборите за народни представители, са 96 107, а броят на избирателите в предварителните списъци за гласуване в изборите за членове на Европейския парламент са 95 070.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?