46

В 129 секции в Смолянско ще гласуват с хартиени бюлетини

Общият брой на секциите в Смолянска област е 262, като в 133 ще се гласува машинно. В 10 от секциите, в които ще има машинно гласуване, ще има по 2 машини. Отделно са предвидени пет подвижни секции в общините Рудозем, Мадан, Доспат и Борино за вота на хора с трайни увреждания, поставени под карантина и болни от Ковид, сочат данните от РИК Смолян. Очакваме в лечебните заведения в Смолян, Мадан и Девин също да се образуват секции, казаха от избирателната комисия. 

98 700 хартиени бюлетини бяха осигурени днес за 22-ри изборен район - Смолянски, за предстоящите избори за народни представители на 2 октомври. Те бяха получени от упълномощените представители на РИК-Смолян и оправомощен служител от Областна администрация Смолян от „Печатница на БНБ“ АД.

Транспортирането на бюлетините до областния град се извърши в запечатан с пломба автомобил, съпроводен от служители на МВР-Смолян. В присъствието на членовете на РИК-Смолян, служители на ОД МВР-Смолян, на организационно-техническия екип на Областна администрация Смолян, представители на медиите, председателят на РИК-Смолян Росица Чакърова преряза пломбата на автомобила, превозващ бюлетините.

Бюлетините ще се съхраняват в определено за целта, със заповед на областния управител, помещение в сградата на Областна администрация Смолян. То е оборудвано със СОТ  и видео наблюдение  и бе запечатано в присъствието на членовете на РИК-Смолян. В него хартиените бюлетини ще се съхраняват под денонощна полицейска охрана до предаването им на секционните избирателни комисии в област Смолян, съобщават от областната управа.

Избирателите в областта са 98 149. Ако се наложи гласуване с хартиена бюлетина доставеното количество обезпечава напълно вота, заявиха от РИК-Смолян. 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
dimitar

dimitar

27.09.2022 | 17:35

бърз и сериозен кредит за физически лица и фирми Нашата финансова институция е специализирана в договори за заеми за хора, които имат затруднения с банките. Ние предлагаме заеми от 5000 евро до 800 000 евро. лихвения процент от 2,5% години със срок на погасяване до 25 години за вашите нужди свържете се с нас на имейл: [email protected]

Отговори
0 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?