Следвайте ни

Уволнен за подкуп полицай осъди МВР

viber icon

Отдельонният командир на ГКПП Капитан Петко войвода Тодор Сотиров,дисциплинарно уволнен преди година, е възстановен на работа след решение на съда, пише "Старият мост".

Делото, което приключи на първа инстанция в Хасковския окръжен съд в полза на граничния полицай, не бе обжалвано от ответната страна. Така Тодор Сотиров е вторият граничен служител, чието дисциплинарно наказание, заради инцидент с вземането на подкуп, е отменено от магистратите.
Наскоро петчленен състава на ВАС отмени дисциплинарното наказание и на началника на граничния пункт ст. инспектор Васил Игнатов, уволнен от министъра на МВР по същите причини. Преди седмица той вече се върна на работа, поемайки отново управлението на пункта с Гърция.

Все още не е приключило делото на третия дисциплинарно уволнен служител по случая – граничният полицай Тодор Петров. Той също обжалва наказанието си.

До съдебните дела се стигна след приключило разследване, проведено от специално назначена комисия от РД "Гранична полиция" - Смолян, по повод на жалба на изнудвани граждани от дежурен полицай. Според оплакването граничният полицай Тодор Петров поискал 50 евро подкуп от двама мъже, внасящи бетонобъркачка от Гърция. Като разбрал за рекета, получателят на стоката Красен Кръстев от Свиленград отишъл на пункта и вдигнал скандал.

След разследването първи бе уволнен началникът на пункта Васил Игнатов, защото се опитал да прикрие действията на подчинените си и не е докладвал по надлежния ред за инцидента, нарушавайки етичния кодекс на МВР. Вината на Сотиров била, че бил на място, знаел за действията на подчинения си, но не уведомил писмено ръководството./Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?