Следвайте ни

Уволнен граничен шеф осъди МВР, връщат го на работа

Дисциплинарно уволненият началник на ГКПП Капитан Петко войвода Васил Игнатов осъди МВР и се връща на работа. Със свое окончателно решение Върховният административен  съд (цялото решение - ТУК!) уважи жалбата на старши инспектора.

Игнатов бе махнат на 4 април м.г. със заповед на тогавашния министър на вътрешните работи Валентин Радев.

Повод за дисциплинарното производство станала жалба на изнудвани от страна на дежурен граничен полицай пътници. Според оплакването униформеният поискал 50 евро подкуп от двама мъже. Те внасяли бетонобъркачка от Гърция. Като разбрал за рекета, получателят на стоката отишъл на пункта и вдигнал скандал. Парите били върнати веднага, но въпреки това била пусната официална жалба, разказаха информирани.
Засега единственият наказан е Игнатов. Вината му била, че не докладвал за корупционна проява на негов служител. До крайната мярка се стигнало след продължило три месеца разследване за корупция на пункта на специално назначена комисия от РД  "Гранична полиция" - Смолян.


Според самия граничен началник на пункта с Гърция обаче в цялата документация по дисциплинарното производство не фигурирало доказателство, че знаел своевременно за корупционната проява. Не било налице и такова твърдение на никой от разпитаните служители и граждани. Според Игнатов правило впечатление, че не е приключило производството срещу полицая, поискал парите. "Въпреки това, без още да е установено наличие на корупционна проява, е "безспорно установено", че аз съм прикривал такава", възмутил се наказаният началник. Според него истинските причини за дисциплинарката са други. Той твърди, че му е вменена вина с користна цел, за да не пречел за осъществяването на престъпни схеми./Марица

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?