Следвайте ни

Условна присъда за шофьора причинил смърт от заслепяване

Условна присъда за причиняване на смърт по недпредпазливост получи от Окръжния съд в Смолян Сезгин Куцайков /48 г./. На 7 юни м.г. той блъсна в село Търън с пикапа си бус спрял край пътя за смяна на гума и 22-годишният Атанас Будин. Младият мъж издъхна по-късно от тежки травми.

Следствен експеримент доказва, че Куцайков е бил заслепен от Слънцето. Съдът го призна за виновен, че не е контролирал непрекъснато товарния автомобил, като въпреки заслепяването му от насрещното слънцестоене, продължил да се движи с 50 км в час и не спрял при наличието на пешеходец и аварирал автомобил, с което причинил смъртта на Будин.

Магистратите му наложиха наказание от 3 години условно с 4 години изпитателен срок, пробация и го лишиха 3 години от право да управлява МПС. Куцайков ще трябва да плати и близо 3000 лв. разноски по досъдебното производство.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив. 

На снимката: Катастрофата потресе смолянското село Търън. Архив.

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?