Следвайте ни

Условна присъда за шофьора причинил смърт от заслепяване

viber icon

Условна присъда за причиняване на смърт по недпредпазливост получи от Окръжния съд в Смолян Сезгин Куцайков /48 г./. На 7 юни м.г. той блъсна в село Търън с пикапа си бус спрял край пътя за смяна на гума и 22-годишният Атанас Будин. Младият мъж издъхна по-късно от тежки травми.

Следствен експеримент доказва, че Куцайков е бил заслепен от Слънцето. Съдът го призна за виновен, че не е контролирал непрекъснато товарния автомобил, като въпреки заслепяването му от насрещното слънцестоене, продължил да се движи с 50 км в час и не спрял при наличието на пешеходец и аварирал автомобил, с което причинил смъртта на Будин.

Магистратите му наложиха наказание от 3 години условно с 4 години изпитателен срок, пробация и го лишиха 3 години от право да управлява МПС. Куцайков ще трябва да плати и близо 3000 лв. разноски по досъдебното производство.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд в Пловдив. 

На снимката: Катастрофата потресе смолянското село Търън. Архив.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?