Следвайте ни

Уреждат гласове за изборите с дърва за огрев, алармира губернаторът на Смолян

viber icon

Ако гласуваш правилно, ще получиш дърва за огрев. Това е една от схемите за контролиран вот в Родопите, която се прилага всеки път при избори.  "Има такива сигнали. При мен идват гласоподаватели, които се жалват, че в дадени райони на областта им се оказва голям натиск с определени внушения, че ще получат дърва за огрев при определени условия, явно свързани с вота", каза пред "Марица" областният управител на Смолян Стефан Сабрутев.

Той потвърди, че заедно със своя колега от Бургас са споделили с вътрешния министър Бойко Рашков след днешното заседание на Министерски съвет сигналите от граждани във връзка с предстоящите избори на 11 юли. 

За Смолянско основните оплаквания са свързани именно с много голям натиск за отпускане на дървата за огрев, заяви Сабрутев. Той не пожела да посочи община, населено място или политическа партия, която оказва натиск за топлото, като заяви, че всички сигнали от граждани е предал "на съответните органи за проверка". Рашков окачествил това като "позорно явление". "Натискат се както млади, така и възрастни хора. Не знам защо хората се връзват на такива внушения", коментира Сабрутев.

Дървата за огрев в Родопите са една от най-ценните придобивки през годината, предвид дългата почти половин година зима. 

На срещата си с вицепремиера и вътрешен министър Бойко Рашков Сабрутев  поставил и редица въпроси, свързани със спешна необходимост от отпускането на средства за отстраняване на щети от бедствия в областта. "Има няколко обекта в областта, за които са нужни спешно средства, но какво ще прецени Министерски съвет очаквам да се разбере до края на тази седмица", каза губернаторът.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (14)

Шечо

Шечо

24.06.2021 | 13:40

Забравихте ли как комунистите раздаваха продукти с камиони по селските стадиони . Защо се чудите кой ?

Отговори
1 0
Шечо

Шечо

24.06.2021 | 13:35

И при мен ми казват че някой казал , че някой му казали че го натискали . Да ама аз нямам калеко . Колко наивно и смешно , но такъв е приьома на червените Хмери . И кой купува гласове , другаря от Асеновград ,който има повдигнато обвинение .

Отговори
1 1
Мутрагеньо

Мутрагеньо

23.06.2021 | 19:33

Но бъркат хората, които си мислят, че той се бори да управлява след 11 юли. Вече няма как - и процесите общо, и американският посланик ясно показват, че вятърът не опъва платната на ГЕРБ. Борбата на Борисов е 11 юли да доведе до паритетен резултат, който няма да го изхвърли от играта - ще му остави опции на по-следващ етап при вероятно краткия мандат на новосформираната коалиция. В по-общ план целта е една – да не му се наложи да бъде поредният знаменит изгнаник в Дубай. Перспективата въобще не е за пренебрегване – Радев се оказа човек, който може да се оправи в родната политическа джунгла, Рашков е зла стара хиена, те са само част от многото врагове на Борисов. Народът, знае се, въобще няма да го жали. А ако бъде солидно бит на изборите, и посланиците, и ЕНП дори ще загубят интерес към Борисов.

Отговори
6 1
Когато  се  даде  възможност

Когато се даде възможност

23.06.2021 | 19:50

На един политик и той е добър политик той ще съумее да създаде повече приятели и фенове а не врагове. Хиените за които говорите са създадени от предишни политици които не знаеха че колелото може така да се завърти.

Отговори
0 2
Мутрагеньо

Мутрагеньо

23.06.2021 | 19:31

Само че резултатът е плачевен. Стратезите на това поведение пропускат, че бившият премиер отдавна е посмешище. Дори кварталните котки не го възприемат сериозно, макар да ги стряска от телевизора. В типичния си стил, и на прекъснатата пресконференция, и после пред групата в планината, лъжите му и действителността се разминаваха драстично Той, който ликвидира журналистиката чрез придворни мисирки, контролираше медии и измисли пресконференциите без микрофони, вече е много загрижен за журналистиката – да разследва (служебното правителство), да пита, ръчка, да бъде винаги будна (по адрес на враговете му, естествено). Дори (о, чудо!) два пъти на пресконференцията попита имат ли репортерите въпроси. Той, който управляваше чрез копчета от бюрото си държавата и назначаваше абсолютно всичко в страната - от главен прокурор до омбудсман – реве сега, че Радев наложил еднолична диктатура. След като организаторите на всички избори – от шефа на ЦИК до последната административна секретарка – винаги бяха хора на ГЕРБ, сега изведнъж стана страшно, че служебният кабинет е ангажиран с вота – и демокрацията била в опасност. Той и министрите му агитираха всякак безсрамно през кампаниите, но проблемът бил, че днешното правителство правело пропаганда. България почти през цялата пандемия бе на едно от първите три места по смъртност в Европа, а и на последно по ваксиниране, но той се справял с коронавируса, проваляла се сегашната власт.

Отговори
6 1
Марчо

Марчо

23.06.2021 | 16:31

хахаха немога, този се подиграва с хората. Собсвеник на строителен хипер маркет "Чечосан" Прехвъриси активите на синът си. Защо някой не го попита за предизборната кампания на БСП в Смолян, какво се случва по време на избори в неговия магазин. Безочлив лъжец!

Отговори
7 5
Ти  си  лъжеца

Ти си лъжеца

23.06.2021 | 18:37

Защото губернатора си служи с факти, които е предал на съответния ресорен министър. Ти като имаш факти занеси ги където трябва. Ама ти е лено анонимно да го правиш.

Отговори
2 2
Марчо

Марчо

23.06.2021 | 19:11

Какви факти, видя ли някакви факти от началото на хауса след 04.04.2021. Единсвено плюене без факти. Въздух под налягане, заплашват народа, но комунистите друго немогат. Рашков уволнява шефове без факти, сложи си за началник на кабинета Елена Фичерова, един от учредителите на " Българско Лято" Васил Божков. Това са факти черно на бяло!

Отговори
1 1
Ти  виждал  ли  си

Ти виждал ли си

23.06.2021 | 19:43

Ведомост с името на Фичерова?Това ще са факти черно на бяло. И петела знае да кукурига гледайки нагоре в пространството Марчо.

Отговори
1 1
Драган

Драган

24.06.2021 | 07:15

Какви факти просто нормални алабализми на природно неинтелигентни хора .Типични червени апаратчици.

Отговори
0 1
Таро

Таро

23.06.2021 | 16:26

хахха е немога, Сабрутев е собсвеник на "Чечосан" в Смолян, Мадан, и Рудозем. Сега е прехвърлил фирмата на синъ си. Той беше кандидат за кмет на Смолян от БСП. Някой да го пита, той по време на избори какви кампании направи в магазин. Безочлив лъжец!

Отговори
5 3
Цветарче

Цветарче

23.06.2021 | 16:14

Чиста работа - пари не се дават, но ефект има! Боковата машина действа - ако не разберат за какво става дума - пращам им Стъки да обясни!

Отговори
8 3
до изсъхналото цвете

до изсъхналото цвете

23.06.2021 | 18:09

главанак нали знаеш че резаците и червените каскети напъват населението там бе дюрекс спукан.таева в боклукасмотан

Отговори
3 5
Товарач

Товарач

23.06.2021 | 16:01

Това го правят дпс и кумунягите. Поредната инсинуация на РАДЕВАта ръждясала маша. Не остана много. После пак ще се вайкате.

Отговори
8 11

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?