Следвайте ни

Управниците на Доспат, Мадан и Златоград пак в битката

viber icon

Сегашните кметове на общини в региона около Смолянско се очаква да влязат в битки за пореден мандат, въпреки че все още няма официално обявени кандидатури. В община Доспат най-вероятно ГЕРБ ще застане зад сегашния кмет, бизнесмена инж. Елин Радев, за когото това беше първо кметуване. В община Борино за нов мандат се очертава да бъде издигнат сегашният кмет от ДПС Мустафа Караахмед. 

ДПС със сигурност ще заложи отново на Фахри Молайсенов в община Мадан и на Румен Пехливанов - в община Рудозем. В Златоград ГЕРБ най-вероятно ще гласува доверие за пореден път на дългогодишния си кмет Мирослав Янчев. Сегашният на община Девин Красимир Даскалов бе посочен отново за поста на номинационното събрание на ГЕРБ в общината и се очаква да бъде издигнат официално за втори мандат.  

В община Неделино за кметски избори се стяга сегашният кмет Боян Кехайов, който на предния вот бе независим, подкрепен от ДПС. И в община Баните за още един мандат ще се бори настоящият градоначалник Милен Белчев от ГЕРБ. Все още обаче няма категорично потвърждение за никой кандидат от никоя партия и коалиция. Очаква се те да бъдат обявени официално в началото на септември, казват от местните партийни централи.


 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?