Следвайте ни

Учителка с COVID-19 в Смолян, карантинираха група в детска градина

viber icon

Група в ДГ "Славейче" в кв. Долно Райково в Смолян е карантинирана, след като излезе положителен резултат на ПСР тест на учителка. Под карантина са поставени всички 21 деца от групата, както и персонала й, каза д-р Сийка Чернева, директор на Дирекция „Надзор на заразните болести“ при РЗИ-Смолян. Още в началото държахме всяка група във всяка детска градина да е отделно и да има отделен персонал, затова карантинираме само групата, а не цялата детска градина, каза д-р Чернева.

Родителите като втори ред на опасност от заразата не са карантинирани, но покрай карантината на децата, се очаква и те да бъдат в къщи. На този етап на децата няма да се взимат ПСР тестове. Всички се следят от личните лекари, каза д-р Чернева. На детското заведение е връчено предписание да се извърши пълна дезинфекция на помещенията на групата. След като санитар от хосписа в Мадан даде положителен резултат на Ковид 19 са взети ПСР проби в неделя на всички 17 души в хосписа и се чакат резултатите им.


За последната седмица в областта има 13 случая на заразени с Ковид 19, на възраст от 28 до 76 години. Сред тях е и лекар от областната болница, който обаче 10 дни преди това е бил в отпуска и не е имал контакт с медицински персонал и болни. От новите заразени четирима са на домашно лечение, а останалите 9 са в болница. 42 са активните случаи в Смолянска област, от общините Борино, Девин, Златоград, Мадан, Рудозем, Смолян и Чепеларе. Пред седмицата почина една жена. 


РЗИ прави проверка на сигнал за неносене на маски на първия учебен ден в училище в Неделино от общинари и граждани.

 

 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?