49
Следвайте ни

Ученик от родопско село изтегли 13 бона от картата на прадядо си

viber icon

Ученик от доспатското село Змейца е изтеглил 12 799. 25 лева от банковата сметка на прадядо си. Парите са източени в период от две седмици от устройства на територията на областите Смолян, Благоевград и Пазарджик.

Внукът успял да отмъкне дебитната карта и пин кода на прадядо си и присвоявал парите чрез различни ATM устройства и терминали. Успял да направи 40 транзакции.

По време на кражбите той е бил на 17 години, но разследването преценява, че разбира свойството и значението на извършеното и може да ръководи постъпките си. Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт в съда за образуване на дело.

За кражби на ученика полицията съобщи за първи път през февруари т.г.

Тогава стана ясно че хлапакът е отмъкнал дебитна карта, докато е бил на гости с баща му в дома на пострадалия. Около 1 часа през нощта ученикът взел тайно ключовете от колата на домакина, отишъл в гаража му, където бил паркиран автомобила и го претарашил. Вътре намерил 25 евро и дебитна карта с листче с пин кода й. След като прибрал находките, хлапакът оставил ключовете на колата на мястото им. Часове по-късно малкият крадец изтеглил на два пъти по 800 лв. от дебитната карта. Разследващите бързо го разкриват и са впечатлени от изключителната му дързост при кражбата, макар че заявил, че съжалява за стореното.

 Ученикът има предишни осъждания за три кражби извършени през 2019 г. и се води на отчет в Детска педагогическа стая.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?