3906

Учениците от община Чепеларе ще ползват безплатно лифтовете на Пампорово до края на зимния сезон

 Съгласно подписано споразумение във връзка с инициативата на Община Чепеларе „Спортът - начин на живот“, и по нейно искане, „ПАМПОРОВО” АД предоставя безвъзмездно, в ски зоната на к.к. Пампорово, ски услуги на ученици, на възраст от 7 години до 18 години, обучаващи се в училищата на територията на община Чепеларе, както и на техни отговорници – възпитатели, или учители, съобщи Анелия Пискова от управата на родопския град.

Учениците и техните отговорници – възпитатели или учители, ще ползват безплатно всички лифтове и съоръжения на територията на к.к. Пампорово срещу издадена от Туристически Информационен Център град Чепеларе поименна карта, съдържаща идентификационен номер, наименованието на училището, трите имена и ЕГН на ученика/отговорника, който ще я ползва. Родителите трябва да попълнят декларация за издаване на карта и да се запознаят с инструкциите за безопасно използване на лифтовете и съоръженията, както и всички останали услуги предлагани от “Пампорово” АД в курорта.
Картите за ползване на лифтовете и съоръженията в курорта ще бъдат издавани само на касата на ски зона "Студенец", уточни Пискова.    

Списъците на записалите се желаещи да се възползват от предоставената възможност за безплатно ползване на съоръженията се изготвят в ТИЦ. Към всеки списък на учениците от отделните училища следва да има най-малко двама отговорници – възпитатели, или учители, които ще се грижат за безопасността на учениците по време на ползване на съоръженията.
Учениците могат да ползват лифтовете и със своите родители, като тогава само родители ще плащат своите карти за ползване на съоръженията.  

От управата на Чепеларе подчертават, че Пампорово АД и Община Чепеларе не носят отговорност и нямат задължение да правят за своя сметка и да предоставят на учениците/ отговорниците, ползващи услугите в ски зоната на Пампорово, застраховки със застрахователно покритие на основните рискове. Това означава, че в случай на инцидент на пистата учениците и отговорниците няма да могат да разчитат на безплатна помощ от страна на планинската спасителна служба /ПСС/, освен ако по инициатива на родителите на учениците или техните отговорници е била сключена индивидуална застраховка с такова застрахователно покритие.
 От управата на Чепеларе апелираха да бъдат сключени индивидуални застраховки за учениците и учителите, които ще ги придружават. 

В регулярната цена на лифт картите за родителите е включено това покритие.
 
 
 

Оцени новината

Оцени новината
1/5 от 1 оценки
1/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?