Следвайте ни

Ученици събраха 1710 лв. за детското отделение в Смолян

Ученици от Първо СУ "Св.Св. Кирил и Методий" в Смолян връчиха днес дарение от апарати за 1710 лева на детското отделение в областната болница "Братан Шукеров". Дарението е от 10 инхалатора, инфрачервен ушен термометър, още два ушни термометъра, 57 големи долни чаршафи и 27 детски долни чаршафи, на които е щамповано логото на детското отделение - Мечо Пух. За дарението бе подписан специален договор и приемо-предавателен протокол от педагогическия съветник на училището Стела Стоименова.

Парите за апаратите бяха събрани от учениците на благотворителен базар, съобщи председателят на Ученическия съвет Божидара Николова. Учениците по своя инициатива за първа година организираха на 24 април т.г. Великденски благотворителен базар. На главната улица децата бяха подредили маси с много предмети и ястия, а средствата събрани от продажбите отиваха в специална дарителска кутия.

В базара се включиха 20 класа от цялото училище. Децата сготвиха сами различни ястия и направиха украси за Великден. Покрепиха ги техните преподаватели, родители, близки и много граждани. "Тук сме дошли представители на всички класове участвали в базара, които са членове на Ученическия съвет. С парите, които събрахме, закупихме 10 инхалатора за всяка стая. Детското отделение ни каза от какво най-много се нуждае и ние се съобразихме с това. Деца имат огромно желание да помагат на деца. Надяваме се да се оценят тези добронамерени инициативи и те да зачестят в нашия град", каза Божидара Николова.

Благодарение на това дарение децата в отделението няма да се изчакват, за да бъдат включени на инхалатор, защото има достатъчно за всички, казаха медиците. Много ми се иска повече от децата на България да са такива, каза шефът на отделението д-р Емил Шалдъров.

Учениците връчиха и свои рисунки, които ще бъдат поставени по стаите в отделението, за да се чувстват болните деца уютно.

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?