46

Ученици от Смолян дариха 5000 лева на единствения първокласник от село Богдан

Ученици от смолянско училище събраха 5000 лева за семейството на Симеон от наводненото село Богдан. Парите са събрани от благотворителния коледен базар, в който се включиха всички ученици от първи до дванадесети клас от СУ "Св. Св. Кирил и Методий“. Четиричленното семейство на Симеон живее в къщата на баба му в близкото село Слатина, понеже тяхната в Богдан е сериозно повредена от бедствието. Първокласникът пътува всеки ден до Сопот, за да ходи на училище, защото училището в родното му село е закрито.

Симеон пристигна в смолянското училище заедно с родителите си и малката си сестричка Александра. Баща му ремонтира селскостопанска техника, а майка му е продавачка. Освен паричната сума учениците връчили и подаръци на първокласника и сестричката му.

"Училището е съпричастно с трагедията в тези села. Още през месец септември направихме кампания да се съберат средства за пострадалите, вместо да се подаряват цветя на учителите. Тогава се събраха над 2 хил. лв. и бяха преведени на община Карлово. Сега децата решиха със събраните средства да се помогне семейството на Симеон и да го поканят лично да ни посети", каза директорката на училището Росица Шехова.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?