2374
Следвайте ни

Ученици от доспатско село събраха пари за такса за училище на две деца в Африка

viber icon

Ученици от училището в село Любча, община Доспат, събраха пари, с които да се платят таксите на две деца в Африка да ходят на училище. Родопчанчетата се трогнали от клипчетата на Фондация "Усмивка за Африка" (Smile for Africa foundation) за техните връстници там.

Фондацията е кауза на доспатчанина Даниел Делибашев. От години той събира чрез нея дарения за по-добър живот и образование на децата в Африка. Той построи училище с дарения за африкански деца.

Чрез фондацията сега се набират средства за покриване на таксите за училище DULO Nursery and Primary school на най-нуждаещи се – кръгли сираци, сираци, деца с болни родители и др.  За едно дете таксата на срок е 90 лв., а учебната година в Африка е три срока.

“Всяка помощ е безценна. Днес деца помогнаха на други деца в една далечна страна“, каза  Десислава Лилковска от училището в Любча. Фондацията ще направи класация на спонсорираните деца, според получените дарения.

„Сумата от спонсорството покрива таксата, в която се включват разходите за заплати за учители и друг персонал и за храна. Изборът, кой спонсор кое дете ще спонсорира ще става от децата, които ще избират "късмети" с имената на дарителите. След като този избор бъде направен, ще публикуваме списък, кое дете, кой "спонсор" си е изтеглило“, съобщи Делибашев.

До тази сряда се бяха събрали средства за такси на 130 деца конкректно в DULO Nursery and Primary school в Уганда, а кампанията продължава.

Дарения се набират чрез  Paypal - https://www.paypal.me/SmileForAfrica;

ePay - https://www.epay.bg/v3main/paylogin_main?env=QHFZu170W;, 

Изипей - BG49ESPY40040013283218; 

Банков превод (от България и чужбина)

Титуляр: Фондация Усмивка за Африка

IBAN: BG60RZBB91551008843127

BIC: RZBBBGSF

Райфайзенбанк (България) ЕАД

Основанието е: "Такса за образование на дете" (две, три и т.н.):

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кои са най-големите предизвикателства пред новото правителство през 2022-ра година?