Следвайте ни

Туроператорски фирми се събраха на кръгла маса в Смолян

Представиха безопасните планински атракции за туризъм

viber icon

15 туроператорски фирми от страната се събраха на кръгла маса в Смолян през уикенда. Фирмите са специализирани в предлагането на туристически пътувания и продукти в планините на България. Форумът бе организиран от Регионалната туристическа асоциация "Родопи", по проект за интелигентни маркетингови стратегии за туризъм в трансграничната зона България - Гърция по програмата „Интеррег V-A Гърция – България 2014 -2020“. 

Проектът се реализира от 7 партньори, от които 4-ма са български. Водещ партньор е Областната администрация на регион Източна Македония и Тракия в Гърция, а от българска страна са областните управите на Смолян, Кърджали и Хасково. Осигурените от Европейския фонд за регионално развитие - 85 % и националните фондове на Гърция и България -15 %  средства за изпълнение на проекта са в размер на 900 хил. евро.

"Целта е реклама и опознаване на всичките активности и туристически атракции, които са в Родопите от двете страни на границата. Браншът се нуждае от силен тласък в развитието, като се има предвид спада в пандемията и сега търсим нови лостове да го активизираме, плюс безопасен туризъм, каквито са природните феномени от българска и гръцка страна", каза шефът на РТА "Родопи" Пантелей Мемцов.

Той отбеляза като примерни дестинации природния феномен "Чудните мостове" в община Чепеларе, пещерите Ягодинска и Дяволското гърло в общините Девин и Борино, Момчилова крепост и крепостта Калето в община Смолян и много други в Смолянска област.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?