71

 Турци и сърби окупираха Пампорово

 Родните скиори чакат ред, за да се вредят за лифтовете

 

Турци и сърби окупираха хотелите и пистите в Пампорово. Курортът е пълен с чужди туристи този уикенд, а българските любители на ските чакат ред, за да се вредят за лифтовете. Учениците от двете съседни държави са във ваканция този уикенд и много семейства са избрали Родопите за зимната си почивка. Тази година са възстановени всички чартърни програми за чуждестранни туристи. През февруари се очакват много англичани, след като противоепидемичните мерки във Великобритания започнаха да се разхлабват.

От "Пампорово" АД отчитат сериозно увеличение на неорганизираните туристи. Българи и гърци идват на ски с личните си автомобили и резервират сами нощувките си. Увеличение има и при английските и ирландските туристи, избрали онлайн резервация извън чартърните програми.

В момента над половината гости в Пампорово са неорганизирани туристи - български и чуждестранни. Ръст има и при гостите от Румъния, Молдова и Русия.

Условията за ски в Пампорово - Мечи чал, са отлични, отворени са 14 писти, обслужвани от 12 лифтови съоръжения. От вчера курортът е и с нова снежна покривка.

"Пампорово" АД въведе специални намаления до края на януари за настаняване в петзвездните хотели "Перелик" и "Орловец" извън уикенда. Промоционалната оферта предвижда 40% намаление при онлайн резервации за дните от неделя до четвъртък включително, а за петък и събота отстъпката е 25%, също при директна онлайн резервация. Лифт карти и ски оборудване могат да бъдат закупени онлайн на pamporovo.me с отстъпки от 3 и 20 процента. За улеснение на туристите и съобразявайки се с противоепидемичните мерки, са монтирани допълнителни pick-up станции за безконтактно получаване на лифт карти чрез сканиране на QR код.

Този уикенд на пистите в Пампорово - Мечи чал започва Европейското първенство по ски ориентиране, което е кръг от Световната купа. Ще има стартове всеки ден до 27 януари. Близо 230 състезатели по ски ориентиране от 22 държави ще се съберат в Чепеларе, който е Европейски град на спорта за 2022 г.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Наско

Наско

23.01.2022 | 22:18

Вие сте извън пътя. Елате да видите турци и сърби....Жива душа няма на лифта. Чакали били ред хахахха

Отговори
0 0
Тито

Тито

23.01.2022 | 10:41

Големи коментари...събота и неделя...ски се карат от понеделник до петък, другите обичат опашките...

Отговори
2 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?