Следвайте ни

Трупове на 8 кучета откриха край връх Перелик СНИМКИ

viber icon

Неизвестни извършители са причинили смъртта на 8 бездомни кучета на връх Перелик. Както вече ви съобщихме имаше сигнал от зоодоброволка в полицията вчера, че някой е пуснал накуп 38 кучета, сред които и много кутрета край връх Перелик. Полицията започва разследване на случая и на място, в присъствието на зоодоброволците, вчера следобяд установява, че междувременно 6 от кучетата са убити, а още три са в тежко състояние. Още едно от ранените кутрета е издъхнало, другото е евтаназирано, заради раните си и едно е спасено и за него ще се полагат грижи от зоодоброволците.

Според защитниците на четириногите, някои от убитите кучета са били застреляни, а други влачени, тъй като има кървави дири. "Това е клане, зверство. Това са убийци. С такава жестокост са убивали. Утре такива хора ще посегнат на човек, на дете", каза разстроена София Сариева. 

Местопроизшествието незабавно е било посетено от дежурна оперативна група, която е извършила оглед. За изясняване на всички обстоятелства и факти, довели до смъртта на четириногите е образувано досъдебно производство, съобщиха от полицията.

Зоодоброволците заявяват, че е практика да се пускат четириноги извън града. Според тях това се прави, за да се превърнат във "вреден дивеч" по Закона за лова и да могат да бъдат отстреляни. За първи път обаче виждат толкова много кучета изсипани на едно място и такова масово и жестоко убийство на бездомни животни.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

дилан

дилан

23.07.2021 | 21:59

Вместо да се направи приют за кучета, общината реши да ги събере и пусне на друго място извън града...

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?