Следвайте ни

Трите мечета, спасени в Родопите - с гръцки паспорти СНИМКИ

viber icon

"Вълнуващо развитие на историята за #тритемечета - Хуба, Вихър и Горан!   
Беше важна и напрегната седмица за екипа на ЧЕТИРИ ЛАПИ и нашата мисия да помагаме за опазване на защитения за България вид кафява мечка. Освен изпратеното официално становище към отговорните институции против отстрела на дивата мечка в района на Белица и активната ни работа по проекта за Актуализиране на план за действие за вида кафява мечка, екипът ни успя да осъществи и един изключителен важен трансфер! Развълнувани сме да споделим с Вас, че трите малки мечета, намерени в Родопите през миналия месец, вече се намират в ARCTUROS – центъра за рехабилитация на кафяви мечки в Гърция. Това е първата стъпка към това мъниците с красиви горски имена – Хуба, Вихър и Горан, да получат шанс за живот обратно в дивото", обявиха днес от фондация "Четири лапи".

След седмици, прекарани в ПАРКА ЗА ТАНЦУВАЩИ МЕЧКИ, където за тях бяха полагани адекватни грижи, трите мечета предприеха предизвикателно пътешествие. "То бе голямо изпитание, както за нашия екип така и за тях. Но днес те се чувстват страхотно, имат шанс да развият своите инстинкти за намиране на храна и оцеляване и да бъдат подготвени за връщане в дивата природа, където е тяхната естествена среда на живот! Първото им изпитание приключи, но приключението им не свършва с него. Сега се изисква огромен ресурс за тяхното продължително отглеждане и рехабилитацията в ARCTUROS. Благодарим искрено на всички, които ни помагат, за да се осъществи тази мисия! Вие можете да продължите да подкрепяте приключението на трите мечета на: bit.ly/fp-dari-za-trite-mecheta. От ЧЕТИРИ ЛАПИ искаме да дадем шанс на Хуба, Вихър и Горан за нов живот обратно в дивата природа!", заявяват от фондацията.


Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?