Следвайте ни

Трима млади пловдивчани изчезнаха до границата с Гърция

viber icon

Трима млади пловдивчани бяха издирвани, след като се изгубиха в района на границата с Гърция. На Гергьовден тримата 24-годишни младежи уведомили граничните полицаи при ГПУ-Рудозем, че ще се разходят в района на рудоземското село Мочуре. Няколко часа по-късно се обадили, че изгубили ориентация и са затруднени да намерят обратния път, за да се приберат.

Към 20:30 ч. губят обхват на мобилните си телефони. Организирана е операция за търсенето и спасяването им, в която вземат участие оперативни екипи на Гранична полиция, РУ-Мадан, екип на РСПБЗН-Рудозем и представители на местната власт. Те получават съдействие и от граничните власти на Република Гърция, при издирването на изгубените мъже на нейна територия, съобщават от ОД на МВР - Смолян. 

Операцията приключва сутринта около 09 ч. на 07.05.2021 г., когато туристите са открити, в добро здравословно състояние.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?