Следвайте ни

Три условни присъди за смъртта на скиор на "Мечи чал"

viber icon

Съдебната сага за смъртта на 28-годишния скиор Данаил Кънчев на писта "Мечи чал" завърши в Апелативния съд с три условни присъди за длъжностни лица в "Чепеларе спорт". 

Условни присъди от по три години с 5-годишен изпитателен срок получиха изпълнителният директор Васил П. и прокуристът Стефан М., а една година условно - Кирил Я., служител в „Чепеларе спорт”.

Младият мъж загина нелепо, след като си удари главата в ръб на шахта за изкуствен сняг на 14 февруари 2015 г. Данаил дошъл на почивка в Чепеларе по случай Деня на влюбените със своята приятелка. На Червената писта пада по заледеното трасе, като смъртоносният удар е върху бетонната основа на шахта от съоръженията за изкуствен сняг. За смъртта на скиора собствено разследване започна сестра му Веселина, която е адвокат в София. Вследствие от ДНСК обявиха, че съоръжението за изкуствен сняг на "Мечи чал" е незаконно, изградено е без нужните строителни книжа. Вещите лица по делото са категорични, че пистата и шахтата не са били обезопасени. Решението на Апелативния съд подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?