Следвайте ни

Три общини в Смолянско с най-много болни от Ковид-19

viber icon

Три общини в момента в Смолянска област са с най-много болни от всички заразени с Ковид -19 в момента в региона, сочат данните на РЗИ - Смолян.

76 души, или 39.8 % от всички 191 болни в момента са в община Смолян. От тях 57 са на домашно лечение и 19 са в болница. 

Следваща по зараза е община Девин с 30 болни или 15.7%. От тях 20 се лекуват в дома, а 10 са в болница. Трета в класацията е община Мадан с 20 болни или 10.5%.

Най-малко са болните в община Борино, където има само петима заразени. От тях обаче един се лекува в дома, а другите са в болница. 

Общо от началото на пандемията в 10-те общини на Смолянска област са диагностицирани 2090 души с Ковид -19. От тях излекуваните са 1227 души или 58.8%. Починалите са 193-ма или 9.3%.

За денонощието новите регистрирани са четирима, на възраст от 60 до 81 години. Двама от тях са от община Смолян и по един от общините Златоград и Доспат. Четиримата са приети в болница – двама в МБАЛ-Смолян, един в болницата в Златоград и един в гр. Пловдив.
Мъж на 55 г. от община Смолян, с диабет, е починал в областната болница, съобщи д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ - Смолян. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?