Следвайте ни

Тревога в Смолянско! Рекорден брой заразени с COVID-19 за денонощие

viber icon

Броят на заразените с COVID-19 за последното денонощие в Смолянска област е 50 души, което е най-големия брой заразени за 24 часа в региона от началото на пандемията. 

Заразените са на възраст от 21 до 91 г., от общините: Смолян – 21; Златоград – 16; Мадан – 4; Чепеларе, Неделино и Рудозем – по 2; Баните, Девин и Борино – по 1.

Положителни са двама учители от общините Мадан и Рудозем, които не са имали контакт с ученици и колеги и не се налага карантиниране на контактни лица.

Деветнадесет са хоспитализирани – дванадесет в МБАЛ-Смолян, четирима в болницата в гр. Мадан, трима в МБАЛ-Златоград. Тридесет и един се лекуват в дома под наблюдение на личен лекар, изолирани в 14-дневна карантина. Продължава епидемиологичното проучване, съобщиха от РЗИ -Смолян. 

Излекуваните от коронавирус за денонощието са 23, дехоспитализираните пациенти са 8.
76-годишна жена от община Златоград, с придружаващо сърдечно заболяване, е починала в областната болница.

Извършените ваксинации в областта на 09.03.21 г. са 116. От тях 86 с първа и 30 с втора доза. Общият брой извършени ваксинации е 4388 като при 528  души ваксинационният процес е завършен, съобщи д-р Сийка Чернева от  РЗИ - Смолян.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

0985

0985

10.03.2021 | 13:13

То е ясно,че положението е извън контрол. Какви мерки се взимат? Няма нужда от гола статистика. Мерките са важни! Затваряне,маски....

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?