1939

Тръгва дело за смъртта на жена, работници изпуснали греда на главата й

Дело за смъртта на 46-годишна жена тръгва днес в Окръжния съд в Смолян срещу двама работници от Самоков. Случаят потресе Златоград през 2019 г. Трагедията се разиграва на улица „Боровец“ при извършване на ремонт на скатен покрив на къща, собственост на починалата Ж.Я. За ремонта жената наела бригада от петима работници от Самоков. Те сваляли гредите от покрива, когато един от тях изпуска еднометрова греда, която пада в двора и удря по главата жената. Пострадалата е откарана по спешност в болницата в Кърджали с тежка черепно-мозъчна травма и впоследствие издъхва.

От Окръжна прокуратура – Смолян са повдигнали обвинения за лишаване от живот при професионална непредпазливост срещу един от работниците и бригадира му.

Работникът А. А., който изпуснал гредата, е женен, осъждан, с начално образование. След падането на гредата той направил всичко възможно за спасяването на пострадалата. Бригадирът Г.Д., който също е с начално образование, но не осъждан, е обвинен, че не е спазил законовите разпоредби за обезопасяване на района на ремонта с предпазни козирки, мрежи и ограждения.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?