Следвайте ни

Трагедия в Неделино! 28-годишен почина в Испания, събират пари да го приберат

Управата обяви акция за събиране на средства за прибиране на тялото

viber icon

Трагедия потресе Неделино! От общината обявиха спешна акция за събиране на средства за прибиране на тялото на 28-годишния Борислав Дюлев, който внезапно почина в Испания.

Младият мъж работил в земеделието там. Има съпруга, която е бременна. Трагедията се разиграва на 10 май. Борислав вечерял, когато му прилошава на масата и издъхва внезапно. Заключението на аутопсията е, че е получил масивен инфаркт, съобщи кметът на Неделино Боян Кехайов, който поддържа връзка с чичо на починалия млад мъж.

Родителите му са отпътували за Испания, за да приберат тялото. За транспортирането му са необходими около 8 000 евро, които се събират с кампания в Неделино. Общината ще отпусне около 2000 лв. помощ с решение на ОбС, каза Кехайов, след среща с общинските съветници. Отделно общинската администрация събира дарения от лични средства, като дотук натрупаната сума е към 1800 лв. Бизнесмени и жители на Неделино също изпращат дарения на сметка на семейството.

Кутии за дарения са поставени и в търговски обекти. Има много съпричастни хора, ще поемем всички разходи от пристигането на тялото за транспорт и погребение, със събраните дарения, каза Кехайов.Общината публикува и сметката за изпращане на дарения: 
ES3521034703540010103329 – Sevdalin Vasilev Dyulev

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?