Следвайте ни

Топ готвачи ще участват в "Родопска угодия" в Девин

Фестивалът ще се проведе от 20 до 22 март

viber icon

Фестивалът на родопската храна „Родопска угодия” събира за пореден път майстори готвачи, любители на вкусната храна и на родопските традиции и таланти от цяла България в Девин. 
Събитието ще се проведе от 20 до 22 март. Голям казан с вкусна родопска гозба ще забърка шеф Иван Звездев.

Ще го наставляват бабите от Девин, които до днес пазят уникални рецепти на ястия, приготвяни единствено тук – подбъркан лук, трахана, традиционен родопски клин с ориз или „патети” (картофи) и др. Участниците и гостите ще имат възможност да опитат и специалитетите на шеф готвачите от местните ресторанти и гостилници, които ще се включат в голяма кулинарна изложба. Сред гостите на събитието ще бъде проф. Асен Чаушев – президент на кулинарната VIP академия „Интерменю”. Поканен е и шеф Иван Манчев. 

Публиката ще веселят певицата Ана-Мария, Александър Александров-Алекс, гласът на Родопите Миглена Бекриева и гайдарския състав на Девин с ръководител Емил Чолаков, който е номиниран в класацията „Живи човешки съкровища” на ЮНЕСКО. В програмата ще се включат и таланти от Каварна, Китен,  Първомай, Чирпан, Кричим, Котел и др. Свои изделия и продукти ще представят местни био производители, както и занаятчии от цяла България.

Фестивалът се провежда за втора поредна година и предизвиква все по-голям интерес сред участници и публика от цяла България. Хотелите в града вече са пълни, а желаещите да станат част от вкусния празник не намаляват. Патрон на фестивала е кметът на община Девин Здравко Иванов, а общината подкрепя събитието. Инициатор и организатор е Продуцентска къща „ЕНИ филм”.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?