Следвайте ни

Топ актриса от Холивуд дойде в Гела, за да усети енергията на Родопите СНИМКИ

Супа от тиква с кестени, пърленка с лимец,  кьопоолу и лютеница хапна в родопското село Гела топ актрисата Стана Катич, известна на българския зрител най-вече от телевизионния сериал "Касъл", където играе красивата детективка Кейт Бекет. Тя е в България за снимките на третия сезон на сериала “Забравена”.

За посещението й в Гела и Широка лъка, съобщи кметът на Широка лъка Васил Седянков. Макар и канадка, Катич е със сръбско-хърватски корени.

"Личи си, че е топла кръв като нас. Много готина, земна, усмихната, добронамерена, няма парадиране. Дойде в понеделник на обяд при нас в хотела с 5 души екип. Разпитваше много за Родопите. Каза, че я привлича енергията на планината. Любопитна беше за историята на древните хора тук, тъй като е чувала, че по тези земи са живели триметрови хора", каза собственикът на хотел "Гела" Петко Николов. 


Катич е веган и трапезата й в ресторанта на хотела се състояла от лютеница, кьопоолу, сърмички и туршийки, всякакви неща, които нямат животински продукти. Тя и екипът й посетили и съседното село Широка лъка.


Веднага след посещението в Родопите актрисата пуска в профила си в Инстаграм видео с родопски гайди и изразява възхищението си към вкусната храна на Родопите и неповторимата красота на Гела и Широка лъка. 


"Благодаря ти, Стана! За нас беше голямо удоволствие и чест да ви посрещнем в село Гела. Никога няма да забравим вашата позитивност и любопитство да научите за нашата култура, кухня и традиции. Толкова сме благодарни да ви имаме като посланик на Родопите. Успех на вас и на вашия екип с новата поредица „Absentia”. И никога не забравяйте - Винаги сте добре дошли в Гела", е написал под поста й Петко Николов. 

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?