3520

Тодор Батков-син огорчен от резултатите на вота! Какво се случи?

Изключително огорчен е останал Тодор Батков-син от системата за разпределение на резултатите от вота за Народно събрание, става ясно от коментара му в социалните мрежи. 

Батков-син беше втори в листата на ГЕРБ-СДС в Смолянски избирателен район, от гражданската квота. Макар коалицията да завоюва сериозен резултат( втори са след ДПС), от нея влиза само един депутат, заради разпределението по системата Хеър-Ниймайер. Системата, по която за пореден път, някой с малко гласове става депутат от Смолянско, посече в зародиш желанието му за политическа кариера в помощ на Родопите. В коментара си Батков-син разкри, че депутатското кресло отива при водача на листата на партия "Величие", която е събрала на вота едва 903 гласа. 

Водач на листата за региона на новата партия е 30-годишният Кристиан Малинов Карабельов. Той е роден във Велинград, но живее в град Девин и развива дейност, свързана с туризъм в Пампорово. По образование има бакалавърска степен в специалност „Екология“ и магистърска в специалност „Педагогика.“ Допълнително завършва Академия „Телерик“, град София, като front end developer. В професионалната си биография се отличава като управител на два хотела, разработчик на електронни страници и други дигитални услуги, а отделно поддържа бизнес с електрически велосипеди. Семеен, с едно дете. 

Кристиан Карабельов 

Регионът има квота от четири депутатски места. 

Ето и обръщението на Тодор Батков-син:

Уважаеми Родопчани, приятели,
За съжаление НЕ СЪМ избран за народен представител от Област Смолян! ДПС с 11,702 гласа получават 2 депутатски места, ГЕРБ-СДС с 10,360 гласа получава 1 депутатско място и Величие с 903 гласа получава 1 депутатско място.
Получил съм подкрепата на 2,177 души с преференция - на вас ви дължа едно огромно благодаря! Огорчен съм, че няма да мога да ви представлявам в парламента, но в лицето на д-р Красимир Събев без съмнение ще срещнете отзивчивост.
По време на предизборната кампания изминах над 10,000 км, посетих над 100 населени места (повечето по няколко пъти), срещнах се и разговарях с хиляди хора. Споделихте с мен радости, тъга, надежди и страхове. Обсъждахме проблемите, пред които е изправена областта и аз предложих конкретни решения. За неуспеха мога да обвиня избирателната система, която е очевидно безумна. Но търся вината първо в себе си - може би не съм бил достатъчно убедителен, достатъчно активен и достатъчно близо до хората.
От сърце се надявам нещата в Родопите да започнат да се променят към по-добро. Надявам се да се инвестира в инфраструктура, да се създават нови и добре платени работни места, да се обърне повече внимание на образованието и културата. Само така ще се повиши жизнения стандарт, младите няма да бягат, а бабите и дядовците ни ще имат достойни старини!
Дори и извън парламента, аз ще продължа да помагам - за мен подобряването на живота в Родопите е кауза, а не трудоустройване. Няма да подведа хората, които разчитат на мен и са ми гласували доверие!
На добър час!
С Уважение,
Тодор Батков - син
 
  

Оцени новината

Оцени новината
2.3/5 от 3 оценки
2.3/5 от 3 оценки

Анкета

За кой отбор ще стискате палци на Евро 2024?