Следвайте ни

Татковци и дядовци правят детска площадка на доброволни начала

viber icon

Татковци и дядовци стартираха направата на детска площадка на доброволни начала в родопското село Смилян. 8 души от мъжката бригада вече направиха подпорни стени за обезопасяване на терена. Доброволците работят след 17.30 часа, като всеки ден броя им е различен, според това кой е свободен в момента. 

"Терена е частен, купи го човек от София заедно със стара къща, идва два пъти в годината по за няколко седмици и предостави терена за децата да се ползва. Татковци и дядовци се организираха със собствен труд, закупиха пластмасово тяло за пързалка, сами ще изработят люлки. Кметството им даде две дървени конструкции за съоръженията и осем торби цимент", каза Илия Годев от читалището в селото.

В квартала в Долно Смилян има над 20 деца на възраст от 1 до 8 години. "Децата се събират и играят на улицата, а мястото е кръстовище. Майките ги пазят, но се притесняват всички. А няма общински терен в тази част на селото, за да се направи там общинска площадка. Затова решиха да си направят площадка, наблизо има магазин квартален, удобно е за майките, че е по средата на махалата", каза Годев.

В площадката ще бъде направена и чешма.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Кирил

Кирил

03.09.2020 | 10:23

Много хубава инициатива.Но ми прилича малко на строежа на Вавилонската кула.Строи се в частен имот с общински и обществени ресурси.Има ли проект.Одобрен ли е ?

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?