Следвайте ни

Табела срещу боклука зове: Майка ти не работи тук, събирай си нещата!

viber icon

"Майка ти не работи тук, събирай си нещата!" е един от призивите на оригинални табели, които от сдружение Млади изследователи за младежко развитие монтира по улиците във всички квартали на Смолян. Младежите, заедно с актьорите от Родопски драматичен театър монтираха 10 табели, предстои да монтират още 18 табели с оригинални надписи на места, където се събират тийнейджърите в областния град.

Част от табелите са направени с помощта на BG Бъди активен, а другата част със средства от бюджета на община Смолян по програмата на Местната комисия за борба с противообществените прояви.

"Целта е да допринесем за повече отговорно отношение сред местните жители, относно изхвърлянето на отпадъци", съобщи председателят на Млади изследователи за младежко развитие, Валентин Кехайов.

Дизайните на табелите са на победителите в конкурс, организиран в рамките на проект ”Партньорство за красива и чиста България”, част от дългосрочната програма Място България.

"Поуките и съветите на табелите, поднесени по забавен начин, целят да напомнят на хората за тяхната отговорност за опазването на околната среда и затова, че именно от тях зависи поддържането на местата, които обичат да посещават чисти и приветливи", каза Кехайов.

Актьорите направиха и атрактивно видео в социалните мрежи с призивите си, родени от тези на табелите. 

Предстои сдружението да направи с помощта на общината, европейско младежко пространство на каскадите на Смолян. Поставят и кошчета, и компостери на ключови места в града, където се събират тийнейджърите. Подготвят също и конкурс за графити с награди и облагородено пространство за младите градски художници.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?