Следвайте ни

Свлачище затрупа цял камион в Родопите

viber icon

Свлачище е затрупало  товарен автомобил, в района на девинското село Триград. Камионът е бил паркриан до свляклата се земна маса. Инцидентът е станал през нощта и няма пострадали, съобщи  заместник-областният управител на Смолян Адриан Петров. Река Триградска е стигнала високи нива в района на Тешел и има опасност да залее пътя, който минава по брега й.


През денонщието има над 30 сигнала за паднали камъни по пътищата и активизирали се свлачища, заради обилните валежи в областта.


Дежурни екипи разчистват голямо свлачище, което е затапило едното платно на пътя Широка лъка – Девин. Падналата скална маса и пръст е около 60 кубика. Движението се пропуска в едното платно. 
„Извършва се наблюдение на всички водни обекти на територията на област Смолян, като акцента са големите язовири и реките Арда, Черна и Върбица в Златоград, които крият рискове от препълване на коритата и създават притеснения за излизане. В момента нивата навсякъде са ниски, има достатъчно обем“,  каза Петров.


Поради неблагоприятните метеорологични условия, ски зона Пампорово - Мечи чал няма да работи днес.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?