Следвайте ни

Светлинно шоу с 40 дрона ще освети Чепеларе в чест на Освобождението

viber icon

"Единствено по рода си светлинно шоу с дронове ще освети небето над Чепеларе в неделя вечерта. Уникалният високотехнологичен спектакъл е в чест на 143 години от Освобождението на България. Националният трибагреник, географските контури на България и още много движещи се образи ще засияят над Зеленото сърце на България в единствено по рода си зрелище, което ще озари небето в вечерта на 7 март", съобщи Ангел Влахов от община Чепеларе. 

Светлинната феерия ще бъде осъществена с 40 високотехнологични дрона.

"Говорим за един масив от дронове, които светят в небето и използват небето за представяне на най-различни фигури - просто едно ново поле за изява, което до момента в България не е ползвано", обяснява Мариан Ташев от "Дрон шоу БГ" - екипът, който стои зад идеята.

Спектакълът е подарък за Община Чепеларе от организаторите. "По някакъв начин сме свързани със светлинното шоу на Паметника на загиналите във войните чепеларци, а и искахме да реализираме спектакъла с дроновете в община, която едва ли би си позволила да го поръча и плати. Зеленото сърце на България е един добър избор", коментира продуцентът Светломир Цветанов, който има забележителна професионална биография в сферата на шоубизнеса.

Спектакълът ще може да се наблюдава от целия град.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?