Следвайте ни

"Свети Константин" готов за ски сезона

Сняг в момента има само на малката писта, съобщават от курорта

viber icon
Александра МУСИЕВСКА, Пазарджишка Марица

Летовище "Свети Константин" край Пещера откри сезона на ските. Всички съоръжения са в готовност, съобщиха от курорта. Сняг в момента обаче има само на малката писта, където покривката е около 15 сантиметра, съобщи за "Пазарджишка Марица" Георги Киев, отговорник на летовището. Затова през изминалия уикенд голямата е останала пуста. Заради недостатъчното количество сняг туристите са се отдали на пързаляне с шейни. 

Материалните бази в летовището са реновирани преди началото на зимата, осигурени са и дърва за огрев. Пътищата от и до курорта са почистени, осигурено е и необходимото количество пясък за опесъчаване на настилките. Курортът се намира на 1400 м надморска височина и има отлични условия за ски и планински туризъм. Надяваме се през януари отново да има достатъчно сняг, за да можем да привлечем повече любители на зимните спортове, допълни Киев. Цените на услугите в летовището и този сезон остават непроменени. Ски влековете струват по 5 лева за учащи и 8 лева за възрастни.

Киев заяви, че в бъдещите планове за развитие на курорта влиза закупуване на съоръжение за изкуствен сняг. По думите му това е инвестиция над 10 хиляди лева. Смятаме да вземем машина за сняг втора ръка, уточни той. Допълни още, че първо обаче трябва да се купят помпи за вода, тъй като снабдяването в курорта не е с необходимия постоянен дебит за работата на такава машина./Пазарджишка Марица

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?