Следвайте ни

Страшна трагедия в Родопите! Самоуби се 24-годишен, издирван няколко пъти

viber icon

24-годишен мъж от смолянското село Смилян се самоуби, като скочи от деветия етаж на сграда в София. Трагедията покруси многолюдното село.

Ивелин Узунов бил на гости при майка си в столицата. Никой не знае какво го е накарало да се хвърли от терасата. Момчето живееше при баща си в Смилян в последните години, преди това е живял в столицата.

През 2017 година полицията, заедно с хора от селото и доброволци издирваха Ивелин по горите в района. Младежът изчезна на 5 май и беше издирван от стотици хора, следови кучета, полицаи и гранични полицаи, които използваха термовизионни камери и прибори за нощно виждане. Издирването беше най-мащабното правено в региона. Беше в неизвестност 10 дни, защото се криеше от спасителните екипи. Беше обявен за общодържавно и международно издирване, заради граничния с Гърция район. Откриха го край село Пещера в безпомощно състояние в изоставена плевня. Намери го пожарникар със сестра си и майка си, минавайки наблизо.

Няколко месеца по-късно, през октомври, той отново избяга от дома си, но се върна сам.

В края на септември 2020 година Ивелин отново вдигна всички на крак и беше обявен отново за издирване. За него пак претърсваха баирите полицаи, следови кучета, горски работници, доброволци и близки.

Години наред с момчето работеше психолог, но това не е подобрило състоянието му явно, коментират запознати. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?