Следвайте ни

Стягат нова блокада на пътя Пещера Батак

Недоволните се отказаха да протестират пред Областната управа

Нова блокада на пътя Пещера-Батак предстои в петък. Протестът отново е с искане да бъде изцяло обновен и обезопасен участъкът от разклона към Нова махала и Фотиново, и то така, че да понася 50-60-тонната маса на камионите с дървен материал, които го ползват всекидневно.

Припомняме, че във вторник областният управител събра на масата на преговорите инициаторите на протестите, кметовете на Батак, Нова махала и Фотиново, местните депутати и представители на Областното пътно управление. Предстои и следващ разговор със служители на Агенция „Пътна инфраструктура“ и Министерството на регионалното развитие и благоустройството, от които зависи да планират ремонта.

Проявената добра воля накара протестиращите да се откажат от намеренията си да затворят с жива верига ул. „Екзарх Йосиф“ пред Областната ​адм​инистрация, но тъй като не са чули задоволителен отговор на исканията си, продължават с блокадите на пътя Пещера-Батак.

При това следващата ще бъде без пропускане на автомобили за цялото разрешено време от 15,00 до 17,00 часа, така че съветът им е водачите да избират обходни маршрути.

Припомняме, че поредицата протести започна от 31 май, като във всяка от проявите се включват стотици хора, засегнати от проблема. Те имат подкрепата на кметовете на Батак, Фотиново и Нова махала. До крайните действия се стигна, след като местните управници години наред напразно са молили институциите за ремонт на пътя без резултат.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?