Следвайте ни

Снегът блокира Смолянско, бедствено положение в Рудозем

Паднали дървета и скъсани жици е причината хората да са на тъмно

viber icon

Десетки населени места са без ток в Смолянска област след аварии от паднали дървета върху електропроводи и обледени жици.

Без ток са чепеларското село Забърдо, смолянските села Сивино и Букаците, Славейно и Петково, рудоземските Елховец и Пловдивци, село Давидково, община Баните, град Мадан и многолюдните мадански села Върбина и Средногорци, три села в община Неделино.

На аварийно захранване са 10 населени места в общините Девин и Доспат. В село Буйново са паднали 6 електрически стълба, авария има и в селата Лясково и Брезе заради паднали дървета. По високите части снежната покривка от тежък и мокър сняг стига 80-90 см. Толкова е натрупал в община Рудозем, където в 17 часа днес е обявено бедствено положение.

На много места по пътищата от преовлажняване на почва и скали от неспирните валежи има много паднали камъни по пътищата. Така е и на пътя Асеновград - Смолян, предупреди заместник областният управител на Смолян Андриян Петров. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?