Следвайте ни

Стефан Сабрутев влиза в битката за кмет на Смолян

БСП обяви имената на кандидатите си за кметове в региона

viber icon

Стефан Сабрутев е избран единодушно за кандидат за кмет на община Смолян на общинската конференция, която се проведе на 8 септември 2019 г. Той предстои да бъде утвърден от Националния съвет на БСП, съобщиха от смолянската структура на левицата.


Сабрутев е ръководител на групата съветници от БСП и втори мандат съветник от гражданската квота. Той е отявлен опозиционер на политиката на досегашния кмет и остро се противопоставя на неговата невъзможност да решава проблемите на града и населените места в общината през последните 8 години. Известен предприемач е в търговията със строителни материали на територията на област Смолян.

Семеен с две деца. Сабрутев влиза в кметската надпревара за втори път, като на предходните местни избори отново бе издигнат от левицата в областния град.
"Инициативен е и има широк спектър от познания в икономическата сфера. Неговата ангажираност към обществения живот в общината и социалната му чувствителност към проблемите на хората са видни и преди първия му мандат като общински съветник", заявяват от БСП.


Висшият орган на БСП утвърди вече доста кандидатури за кметове на общини в област Смолян. Кандидат за кмет на община Баните ще бъде Севдалин Хъшинов, в Златоград е Емил Хумчев и в Чепеларе доскорошния заместник кмет Пантелей Мемцов.


БСП в Девин и Рудозем, застават зад кандидати, подкрепени от широки коалиции, като в Девин кандидат е нотариусът Здравко Иванов, който вече бе обявено, че се подкрепя от ДПС, а в Рудозем е ветеринарният лекар д-р Нези Хутева.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?