49

Стартира санирането на два жилищни блока в Девин, предстои да започне работа по още шест

Стартира санирането на два жилищни блока в град Девин, като предстои да бъдат обновени и още шест, съобщи кметът на Община Девин Здравко Иванов. Стартирали са строително-монтажни дейности на жилищните сгради намиращи се на ул. „Дружба“ № 5 и на  ул. „Освобождение“ № 33. Стойността на работата по първия обект е 152 115,06 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение е 210 календарни дни. 202 246,14 лв. с ДДС ще струва повишаването на енергийната ефективност във втория обект, като срокът за изпълнение е 30 седмици. Финансирането е по Оперативна програма „Региони в растеж“.

Фирмите, които ще реновират жилищните сгради, са „Лим Строй 90“ ЕООД – Девин и „Херма Бау Стил“ ООД -  Девин.

„Стартираме работа по изключително важни обекти в града. Изправени сме пред сериозни предизвикателства относно ставките заложени за извършването на  строително-монтажни работи  и инфлацията, която завиши  цените на материалите“, коментира Иванов.

Той бе категоричен, че поетапно ще стартира работата по обновяването и на останалите жилищни сгради, за които има подсигурено финансиране, извършени са съответните процедури и има избрани изпълнители.

Девин е сред първенците в санирането в страната с близо 20 санирани многофамилни сгради.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?