Следвайте ни

Стартира проектът за довеждащ водопровод Стърница - Баните

viber icon

Кметът на Баните Павлин Белчев подписа анекс към договора с ДФ "Земеделие", с който се дава зелена светлина за изпълнение на проекта за изграждане на довеждащ водопровод Стърница - Баните, водоем в с. Оряховец и самопречистващ се филтър. Проектът е одобрен още през 2018 г., но обжалване на обществените поръчки го забави.

"Признавам, че достигането до този етап на процедурата по стратегическия за община Баните проект, беше истинско предизвикателство и изискваше неимоверни усилия, благодарение на които проектът не пропадна, поради редица трудности. Сега предизвикателството е в ръцете на изпълнителите, които имат нелеката задача да реализират проекта", коментира Белчев. 
По трите позиции по проекта има избрани изпълнители, като с единият от тях общината вече има сключен договор, с другите това предстои. "Надяваме се още от тази есен да започнат работа", каза Белчев. 

Проектът е на стойност близо 6 млн. лв. без ДДС и изпълнението му е със срок една календарна година. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?