Следвайте ни

Спешна кампания за спасяване на Денис започва в Смолянско

viber icon

Спешна кампания за събиране на средства за спасяване на 11-годишния Денис започва в Смолянско. Денис Стефанов Копитев е от Мадан. Той се нуждае от животоспасяваща бъбречна трансплантация, за която е необходима сума от около 72 000 лв., непосилна за семейството. 
"Операцията е много спешна, детето не е добре, в болница сме в София. Денис се бори за живот откакто е на 3 години и 9 месеца. Вече 7 години семейството сме само в ходене по мъките. Оказва се, че генетично е страданието му в бъбреците и не се повлиява от лечение. Детето много страда, много гърчове получава, мозъчна увреда, високо кръвно. Имаме едно детенце", каза майка му Надие. През февруари м.г. община Мадан обяви кампания за набиране на средства за лечението на момчето. В кампанията се включиха много организации от региона, организира се и авто мото шоу. Събраните пари, обаче, отиват за стабилизирането на състоянието му. Семейството плаща и квартира в София, тъй като Денис три пъти седмично е на хемодиализа там. "Много сме благодарни на дарителите, от дарения досега успявахме да се справим с лечението му, към 15 000 лв. отидоха, но нямаме средства за трансплантация, а трябва да се направи спешно, колкото се може по-бързо, животоспасяващо е", казва отчаяна майката. 


ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА
IBAN BG29STSA93000018717852
BIC STSABGSF
Банка ДСК- АД
Титуляр Надие Хайриева Карахусева

 

 

 

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?