Следвайте ни

Спец в бойните изкуства е човекът на "Няма такава държава" в Смолянско

viber icon

28-годишен спец в бойните изкуства е координатор на "Няма такава държава" в Смолянско. Асен Кехайов има атрактивна биография за младата си възраст. Той е роден в столицата, но корените му от смолянското село Левочево. Става координатор, след като е участник в „Шоуто на Слави”, когато се правеха кастинги за политици.

Представи се във връзка по скайп от Далас, САЩ.

Асен е завършил италианския лицей в Горна баня, след което Нов български университет, специалност „Гражданска и корпоративна сигурност“. Защитил е дипломна работа на тема „Антитероризъм“. В Калифорния завършва магистратура – „Кибер сигурност“, със специалност "Етично хакерство". 

От седемгодишен се занимава с бойни спортове и самоотбрана. През 2010 г. се включва активно в тренировки по Крав Мага – система за самоотбрана, създадена от израелските специални части, като не след дълго е избран за помощник-инструктор в най-голямата по това време школа в България. Той е един от първите лицензирани български инструктори, сертифицирани от Световната Крав Мага Организация.

Поканен е да преподава в най-престижната школа в света “Impact Self-Defense”, Сан Диего, Калифорния, където лично обучава членове от специални подразделения на американските служби за сигурност. През 2015 г. Асен получава официална препоръка за заслугите си като инструктор от командир на Военноморските Сили на САЩ – Юджийн Бейли, и е обявен от американското правителство за международен професионалист с изключителни умения.

Предлагат му и американско гражданство. Връща се в България миналата година. Установява се в София, където започва да развива собствен бизнес. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?