Следвайте ни

Собственичка на къща за гости: Отказват резервации в последния момент

viber icon

В туристическия бранш никой не се хвали с много резервации нито в курортите, нито в селата. "Пазарът в момента е крайно несигурен, резервират, после отменят, че някой се разболял или е в карантина и се разпаднала компанията", казва Весела Хаджиева. От две години тя има 4 стаи в къща за гости "Веселата къща" в чепеларското село Зорница. Хората вече търсели и за по една вечер да наемат къща в някое от селата, а преди резервирали за цял уикенд.

"Има повече търсене за Нова година. Търсят по-малки къщички, където да се съберат най-близките. Сега резервират в последната минута, защото са много несигурни и предпазливи, пазарът е много нестабилен. Много ги е страх хората, а и нямат пари. При нас не идват богатите, идват средна класа хора и почитателите на селския туризъм", казва Хаджиева.

В къщите за гости цените на нощувка на човек варират между 20  и 25 лв. "При нас в Родопите според мен е най-евтино, като гледам цените в Еленския Балкан, Троян и на други места. А ние имаме най-много разходи заради суровия климат и дългия отоплителен сезон", заявява Хаджиева.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?