Следвайте ни

Сняг вали в Смолянско, републиканските пътища са проходими

viber icon

Пътищата в област Смолян са проходими при зимни условия. Няма затворени пътни отсечки. Пътните настилки са почистени и обработени срещу заледявания. По високите части новият сняг достига от 5 до 15 см. Планинските проходи са проходими за всички МПС, остава в сила въведеното ограничение за тежки коли с ремаркета  и полуремаркета за прохода "Превала".  През нощта на терен са били над 30 снегопочистващи коли, като не са регистрирани инциденти, съобщават от Областно пътно управление. Към момента няма населени места без електричество, сочат данните на областната управа.

За днес за Смолянска област е обявен жълт код за обилни валежи от сняг, прогнозата е новата снежна покрива да е още 20 см.

Временно тази нощ движението по магистрала „Тракия” от км 0 до км 55 беше ограничено за автомобили над 12 т в двете посоки. Причината беше силният  снеговалеж.

Тази сутрин камионите могат да се движат по магистралата.  

Заради  обилния снеговалеж и навявания обаче пътят от „Драгалевци” за хижа „ Алеко” в природен парк Витоша временно се затваря за движение. Автобусите от линия 66 ще се движат до кв. „Драгалевци”, съобщават от Столична община.  

В София са извършени обработки срещу заледяване. През нощта на терена са работили 68 снегопочистващи машини. 

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, както и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?